10 oct. 2010

Primesti sau oferi flori? Iata cum le descifrezi semnificatia.

  Gestul unei femei de a oferi unei alte femei flori, nu este considerat lipsit de eleganta, asadar codul manierelor il accepta. O persoana care pleaca intr-o calatorie lunga, fiind insotita la gara sau la aeroport de cei dragi, poate primi de la acestia o floare care ii va marca placut intregul drum. Florile in ghiveci nu sunt considerate un dar bun, ele putand fi inmanate totusi unor gazde intime, casatorite, cu ocazia aniversarilor comune. Nu se daruiesc cactusi decat iubitorilor sau colectionarilor acestei plante deosebite.
  In toate ocaziile fericite se daruiesc buchete de flori intr-un numar fara sot, alcatuite din cel putin trei fire. O singura floare reprezinta o declaratie de dragoste si este un gest rezervat sotului, prietenului sau logodnicului. Faptul ca numarul florilor este par sau impar nu mai conteaza pentru florile mici, cum ar fi violetele, ghioceii, zambilele, narcisele, care se ofera in buchet mare. Acesta devine estetic din punct de vedere cromatic atunci cand are toate florile de aceeasi culoare. Pentru alcatuirea unui buchet special se aleg flori avand cozi de diferite lungimi: cele mai stralucitoare si bogate se aseaza in centrul buchetului, iar marginile se brodeaza  cu verdeata complementara.
  Florile se inmaneaza impachetate numai daca ambalajul este transparent si legat cu panglica decorativa, caz in care floarea este indreptata in sus, iar coada in jos.
  Persoana care primeste flori are obligatia de a multumi pentru ele. Florile primite se aranjeaza imediat intr-un vas adecvat lungimii, de preferinta in prezenta celui care le-a adus, apoi se pune vasul la un loc de cinste. Cosurile cu flori nu se desfac, ele raman cu montura initiala, expuse intr-un loc vizibil. Apa din vaza se schimba se schimba zilnic, mai ales pentru lalele, anemone si crizanteme.
  Frunzele care ajung in apa se indeparteaza, iar tijele se scurteaza la 2-3 zile cu cate 2 cm. Vasele de cristal in care se tin florile capata in timp o pelicula de tartru: indepartarea ei se face mentinand un timo vasul umplut cu otet de vin incalzit.
  Cozile florilor nu se taie niciodata cu foarfeca, ci numai cu un cutit, mentinand cozile sub apa. Florile se culeg dimineata devreme sau noaptea cand sunt incarcate de roua. Tijele se aleg cat mai lungi si se pun imediat in apa.
  Transportul florilor pe distanta mare se face infigand firele intr-un cartof crud. Apa de ploaie mentine florile proaspete mai mult timp. Din acelasi motiv, in apa din vaza se pune zahar pentru crizanteme, trandafiri si maci, apoi carbune de lemn sau o ramura de iedera pentru celelalte flori. Remediul pentru o floare rupta consta in realizarea unei punti de legatura cu ajutorul unui bat de chibrit ascutit la ambele capete, lucru ce permite asigurarea umiditatii.
  Limbajul florilor si al plantelor intretine relatia dintre prieteni, indragostiti, rude si necunoscuti. Semnificatia lui ajuta la alegerea buchetului pentru cei ce o cunosc:
 - bujor = bunavointa
 - camelie = iubire eterna
 - crin = iubire ideala
 - dalie = adoratie
 - ghiocel = nadejde pentru zile mai bune
 - hortensie = prietenie adanca
 - liliac = fericire
 - orhidee = bogatie
 - trandafir rosu = iubire netarmuita
 - trandafir alb = candoare
 - violeta = modestie
 - zambila = bunatate

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More