Curiozități despre pisici

Există multe lucruri pe care un stăpân le știe despre pisica sa, cum se îngrijește, ce mănâncă și multe altele. Dar există câteva informații despre pisici pe care nu le știe toată lumea.

Primești sau oferi flori?

Tuturor ne place să primim sau să oferim flori, indiferent de ocazie. Află aici care este limbajul florilor și ce spune codul bunelor maniere despre această "plăcere" nevinovată.

Curiozități despre câini

Curiozități surprinzătoare legate de câini. O listă concisă și documentată despre lucruri mai puțin știute despre câini.

Cum să îți amenajezi o bucătărie modernă și utilă

Fiecare obiect, prin poziționare, dimensiuni și caracteristici contribuie la senzația de confort pe care ți-o dă o cameră. Buna organizare este esențială pentru a economisi atât spațiu cât și timp

Istoria gătitului

Hrana este indispensabila supravieturii omului, implicit si gatitul are un rol important in acesta ecuatie, de aceea multi cercetatori au incercat sa descopere cand a fost inventat gatitul.

31 iul. 2012

Prima zi...

... de stat acasa. De astazi sunt, oficial, casnica.
Buna dimineata!

30 iul. 2012

Desert

Așa de seară... că cică sunt la regim :))



Votarile votarilor votantilor!

Deci Ponta se pisa pe noi din toate punctele de vedere. Auzi la el, nu poate ignora dorinta majoritatii participante la vot (adica demiterea ca asa vrea poporu').
Domnule Ponta, lipsa prezentei la vot nu inseamna neaparat indiferenta. Inseamna si sustinere. 90% din cei pe care ii cunosc nu s-au dus la vot tocmai pentru ca Basescu sa ramana si cacatu' vostru de referendum sa se duca dracu odata cu voi!
Majoritatea participanta la vot a fost intr-un procent enoooorm de mare formata din pensionarii carora le-ati promis ca le mariti pensiile!
V-as pune la conducere si daca in 3 luni de zile nu v-ati indeplinii promisiunile v-as lega si v-as bate cu bata dupa ceafa!
Fu-Tu-Va in gura de tarani mincinosi! Nu mai stiti ce sa mai faceti ca sa va ramana si voua o bucatica din ciolan! Ce mi-ar mai placea sa va vad aliniati cu fata la zid cu plutonul de executie in spate...
Ca va pisati pe romani si pe vietile lor si dupa aia le oferiti 3 lei spaga ca sa va voteze!!
Mai da-ti-va-n plm de tarani!
Hai, o zi buna!


29 iul. 2012

RDPR

Adica Referendum Demiterea Presedintelui Romaniei...
Initial nu am vrut sa comentez nimic depre situatia jenanta in care se afla Romania. Am ajuns sa ne injosim atat de tare si sa facem atata circ... Ne-am facut de kko peste tot in Europa, daca nu chiar in lume. Multumim sincer USL...
Astept cu nerabdare finalul zilei si incheierea voturilor. Deja au inceput speculatiile conform carora se fac manevre si se masluiesc rezultatele. Oamenii au inceput sa tipe, sa isi dea seama.
Am sperat si inca mai sper ca cetatenii acestei tari sa mearga la vot si sa isi exercite dreptul dat prin Constitutie. Avem drepturi, nu suntem bovine! Nu mi se pare corect sa stam acasa. In al doilea rand, mi-ar placea mai mult ca Basescu sa ramana prin vot majoritar decat prin boicotare si neprezentare la urne... Le-ar da tare peste nas "Domnului" Ponta si "Domnului" Antonescu...
Din pacate oamenii nu mai sunt cum erau odata... nu mai voteaza cu gandul la viitorul lor si al copiilor lor, ci se lasa manipulati prin presa si declaratii siropoase...
Nu am crezut ca este posibil pana nu am vazut cu ochii mei, ca oamenii sa isi vanda identitatea si sa voteze cum li se cere pentru o suma modica de 30 lei... cu gandul ca suma asta "merge de-o bere si-un pachet de tigari"... cam atata valoreaza viitorul nostru, al tinerilor care ne zbatem in fiecare zi sa scoatem capul din mocirla in care se afunda tara asta... 30 lei...

Stiti... pana si bunica mea de la tara mi-a spus la telefon: "ma duc mama sa votez sa ramana Basescu. Unu la mana ca noi l-am ales si doi la mana ca prea se vede pe fata ce gogonele vinde Ponta asta..."

Asadar... Romania! TREZESTE-TE!!

Doar o mamă poate ști!

Într-o zi, mama fiind plecată, tata a trebuit să aibă grijă de mine. Aveam cam 2 ani și jumătate. Cineva îmi făcuse cadou un micuț set de ceai și era una dintre jucăriile mele preferate. Tata era în living, concentrat la știrile de seară, când i-am adus o mică ceșcuță de ceai, în care, bineînțeles, era doar apă… După mai multe ceșcuțe de “ceai” și o mulțime de exclamări din partea tatălui în privința minunatului meu ceai, mama a venit acasă.
Tata i-a zis mamei să stea să mă privească cum îi aduc lui o ceșcuță de ceai, pentru că era unul dintre “cele mai drăgălașe lucruri!”. Mama a stat și m-a privit venind din capătul holului cu o ceșcuță de ceai pentru tata și l-a privit cum o bea.
Apoi a spus:
“Ți-a trecut vreodată prin minte că singurul loc unde poate ea să ajungă pentru a lua apă este wc-ul????”

Mama

1. Mama m-a învățat să apreciez o treabă bine făcută: “Dacă vreți să vă omorâți între voi, mergeți afară. De-abia am terminat de făcut curat”
2. Mama m-a învățat ce e religia: “Roagă-te să iasă pata aia din covor”
3. Mama m-a învățat ce e logica: “Pentru că așa am zis eu,de-aia”!
4. Mama m-a învățat mai multă logică: “Dacă cazi de pe leagăn și-ți rupi gâtul, nu te mai iau cu mine în oraș”
5. Mama m-a învățat ce e ironia: “Plângi în continuare și o să-ți dau eu motive pt. care să plângi”
6. Mama m-a învățat ce e contorsionismul: “Uită-te la murdăria de pe ceafa ta“
7. Mama m-a învățat ce e vremea: “Camera ta arată de parcă a trecut o tornadă prin ea”
8. Mama m-a învățat ce e ipocrizia: “Dacă ți-am zis o dată, ți-am zis de un milion de ori: Nu exagera!”
9. Mama m-a învățat despre ciclicitatea vieții: “Eu te-am făcut, eu te omor!”
10. Mama m-a învățat despre schimbarea comportamentului: “Nu te mai comporta ca taicătu”
11. Mama m-a învățat ce e invidia: “În lume sunt milioane de copii mai puțin norocoși care nu au părinți la fel de minunați cum ai tu”
12. Mama m-a învățat ce e așteptarea: “Așteaptă numai până ajungem acasă”
13. Mama m-a învățat ce înseamnă a primi: “O să ți-o primești când ajungem acasă”
14. Mama m-a învățat ce e umorul: “Când o să-ți tai degetele de la picioare jucându-te cu mașina de tuns iarba, să nu alergi plângând la mine”
15. Mama m-a învățat cum să devin un adult: “Dacă nu mănânci legume, nu o să mai crești niciodată”
16. Mama m-a învățat ce e genetica: “Ești exact ca taicătu”
17. Mama m-a învățat despre arborele meu genealogic: “Închide ușa după tine. Ți se pare că te-ai născut într-un cort?”
18. Mama m-a învățat ce e înțelepciunea: “Când o să fii de vârsta mea, o să înțelegi”
19. Și preferata mea, mama m-a învățat ce e justiția: “Într-o bună zi, o să ai și tu copii. Și sper că o să fie exact ca și tine”


Thumb up daca și mamele voastre vă spuneau a fel :)

S-a inventat apa uscată!

“Pare o contradicție în termeni, dar oamenii de știință au creat “apa uscată”.
Substanța are o textură asemanatoare cu cea a zahărului pudră, iar inventatorii ei se așteaptă să devină un succes comercial. Fiecare particulă de apă uscată conține o picătură infimă de apă înconjurată de o “cămașă” de cuarț nisipos. De fapt, 95% din apa uscată este apă “udă”, iar una dintre proprietățile ei cheie este puternica abilitate de a absorbi gazele.
Oamenii de știință cred că apa uscată ar putea fi folosită mai ales în combaterea încălzirii globale, prin absorbirea și reținerea gazelor cu efect de seră din atmosferă, cum ar fi dioxidul de carbon. Testele au arătat că noua substanță este de trei ori mai eficientă în acest sens decât apa obișnuită.
De asemenea, apa uscată s-ar putea dovedi folositoare și ca mediu de stocare pentru metan ori pentru lărgirea potențialului energetic al surselor de gaze naturale.
O altă aplicație a apei uscate, demonstrată de dr. Ben Carter de la Universitatea din Liverpool, este folosirea ei pe post de catalizator pentru accelerarea reacțiilor dintre hidrogen și acidul maleic. Această interacțiune produce acid succinic, un material-cheie întrebuințat în industria farmaceutică, în cea alimentară, precum și în cazul multor alte produse de consum.
Tehnologia ar putea fi adaptata și pentru realizarea diferitelor emulsii “uscate”, mixturi din două sau mai multe lichide imiscibile (care nu pot fi amestecate), cum ar fi uleiul și apa, cred cercetătorii. Emulsiile uscate ar putea înlesni și face mai sigure stocarea și transportarea lichidelor primejdioase.”

Ca o notă personală: vă puteți imagina cum ar fi să facem baie in apă praf? Sau să pescuim în așa ceva? :)))
Plonjoane în nisip...

Bancuri

1. O tinerică muncea într- un bordel fară ca cineva din familia ei să știe de acest lucru. Totul în regulă, nimeni nu aflase nimic timp de un an despre activitatea fetei, până într- o zi în care poliția făcuse o razie. Toate prostituatele din bordel au fost scoase în stradă și puse în rând pentru a fi verificate. Bunica tinerei trecea chiar atunci prin zonă și imediat ce și-a văzut nepoțica se duse țintă spre ea:
- Ce faci nepoțică dragă? De ce stai la coadă?
- Păi, bunicuțo, știi, am auzit că se dau portocale proaspete!
- Serios dragă? Păi hai că stă și bunicuța cu tine, că aș mânca și eu! Ajung politiștii și la babuță. Se miră unu: - Doamnă, am trait s-o văd și pe asta! La vârsta dv. mai puteți?
Băbuța răspunse mândră:
- Îmi dau jos proteza și le sug…

2. Polițiștii se duc la grevă cu un autocar cu două nivele. La nivelul de jos ofițeri și la nivelul de sus subofițeri. La un moment dat se aud urlete de la nivelul de sus, iar șefu’ se duce să vadă ce se întâmplă.
- De ce urlați în halul ăsta?
- NOI NU AVEM ȘOFER !!!

3. Bulă la doctor :
- Dom’ doctor, cum e cu impotența asta, vine așa deodata?
Doctorul:
- Nu, mai întâi te face de rahat de vreo 2-3 ori.

4. După decolarea unui avion intră un tip turbat în cabina piloților:
- Din momentul ăsta, dacă vreți să scăpați cu viată, faceți exact ce vă spun eu. Deviați cursul și aterizați la Bagdad!
- Incearcă altădată, azi nu se poate; vine un răspuns plictisit de la un pilot.
- Voi doi sunteți tâmpiți? Ăsta-i un pistol adevărat, cu gloanțe dum-dum! zice brunetul și trage un glonț în tavan.
- Bine te credem, dar tot nu te putem ajuta azi.
- Bre! Allah o sa vă trimită în iad, nu pricepeți?! Nu aveți familii care vă asteaptă acasă?! întrebă individul turbat de furie.
- Avem și familii, suntem speriați rău, ne este frică pentru viața noastră… dar tot nu mergem la Bagdad! răspunde celălalt pilot.
Exasperat, cu pistolul îndreptat spre piloți, arabul întreabă:
- De ce nu vreți !?!
- Mai e unul în spate cu bombă și ăla vrea la Kabul…

5. Ce face o blondă când află că 90% din accidente se intamplă în casă?
Se muta.

6. La recepția unui hotel sunt afișate cotele zăpezii:
- Bușteni 17 cm
- Clăbucet 21 cm
- Postăvaru 28 cm
 Intră o blondă, citește, merge la recepționer și întreabă:
- Care este camera domnului Postavaru?

7. O gagică la judecata de apoi e întrebată de Dumnezeu :
- Ai păcătuit ?
- Nu
- Ai băut ?
- Nu
- Ai fumat ?
- Nu
- Ai preacurvit ?
- Nu
- Bine. Petre, adu o pereche de aripi !
- Ohh…mă faceti înger ?
- Nu…, gâscă!

8. Copiii stăteau la rând pentru a servi prânzul în cantina unei scoli gimnaziale catolice. Pe un colț al mesei era o grămadă mare de mere. Măicutele lipiseră pe tava cu merele un bilet pe care scria “Ia doar unul, Dumnezeu te supraveghează”. Putin mai in față, la capătul celălalt al mesei se afla o gramadă mare de prăjituri cu ciocolată. Unul dintre copii a scris un bilet:  “Ia câte vrei, Dumnezeu supraveghează merele”.

9. Ion la spovedanie, în post:
- Părinte, aseară vin de la câmp, îmi văd nevasta cam tristă, palidă, trasă  la faţă… Ştiu, e păcat, e post, dar mi-era aşa de milă de ea că am luat-o şi i-am tras-o 5 ore în şir…
- Vai, Ioane, e păcat…
- Da părinte, ştiu. Imediat după aceea m-am îmbrăcat şi am dat fuga la sfinţia ta să mă spovedesc, da’ mi-a răspuns cucoana preoteasă că nu eşti acasă… şi era cam tristă, palidă, trasă la faţă…. Ştiu, e păcat, e post, dar mi-era aşa de milă de ea că am luat-o şi i-am tras-o şi ei 5 ore în şir… Dar ce ai părinte?! Te văd cam trist, palid, tras la faţă…

10. Un ardelean se trezește dimineață și când se uită pe geam vede trei inși care făceau poze. Ardeleanul supărat iese din casă și se duce la ei.
- Păi ce faceți voi aici mă’ la mine în ogradă?
- Măsuram bade.
- Da ce măsurați măi?
- Păi pe aici o să treacă autostrada Transilvania.
Ardeleanul stă și se gândeste:
- Da o să treacă multe mașini p-acilea?
- Păi logic că o să treacă.
- Aha.. și cam câte?
- Ei câte… sute, mii…
- Și o sa treacă și noaptea?
- Păi sigur că da.
- Da pi*da mamii lor… io’ să stau să le deschid poarta la fiecare?

11. Stăpânul unui cal de curse nu era satisfacut de rezultatele  ultimului tur.
El strigă supărat către jockey:
- Ce, nu te puteai misca mai repede?
- Puteam, dar regulile interzic să te cobori de pe cal.

12. Un tip, ce se întorcea de la fotbal, este întrebat:
- Care e scorul?
- Doi zero.
- Pentru cine doi?
- Pentru nimeni. În dreapta – zero și în stânga – zero.

13. La magazin …
- Aveți schiuri și bocanci de schiuri ??
- Ce mărime?
- 56.
- Dar pentru ce vă mai trebuie schiuri?

Îți lingușești șeful? Ai șanse mai mici să fi stresat!


Un studiu recent publicat în Jurnalul de Studii despre Management sugerează că persoanele care încearcă să intre în graţiile şefilor pentru a îşi îmbunătăţi situaţia la locul de muncă au ca beneficiu secundar evitarea stresului psihologic care îi afectează pe cei ce nu recurg la astfel de metode.
Acest nou studiu demonstrează că atunci când profesioniştii de succes încearcă să intre în graţiile celorlalţi, aceştia ar putea neutraliza ostracizarea şi suferinţa psihologică de care cei mai putin pricepuţi au parte la locul de muncă. Angajaţii ostracizaţi au parte de mai multă tensiune, epuizare emoţională şi stări de depresie.
Ostracizarea la locul de muncă este o formă de agresiune care este implică excluderea unui individ sau ignorarea lui de către colegi sau superiori. Un studiu din 2005 efectuat pe 262 de angajaţi a constatat că, pe o perioadă de cinci ani, 66% dintre respondenţi au considerat că au fost ignoraţi sistematic de către colegi, iar 29% au raportat că alte persoane au părăsit locul atunci când ei au intrat în spaţiul respectiv.
Studii anterioare au arătat că ostracizarea constituie un factor de stres interpersonal ce poate duce la un stres psihologic, iar stresul la locul de muncă este adesea legat de stresul din viaţa de zi cu zi, randamentul angajaţilor şi de condiţiile precare de sănătate.
În studiul actual, cercetătorii au examinat relaţia de ostracizare la locul de muncă şi stresul psihologic al angajaţilor, cu accent pe ideea de intrare în graţiile celor din jur şi a abilităţile politice. Echipa de cercetători a ţinut sub observaţie angajaţii de la două companii de petrol şi gaze din China, cu 215 angajaţi respondenţi.
“Datele noastre au confirmat că ostracizarea la locul de muncă a fost legată de stresul psihologic. Am descoperit că ideea de a intra în graţiile celor din jur a neutralizat relaţia dintre stresul psihologic şi ostracizarea la locul de muncă în rândul celor care aveau abilităţi politice dezvoltate. Această asociere a fost exacerbată atunci când ideea de a intra în graţiile celor din jur a fost folosită de angajaţii cu abilităţi politice scăzute”, explică Ho Kwong Kwan.
În timp ce calea spre succes şi spre o viaţă sănătoasă vine de la acţiunea de linguşire, autorii au o sugestie mai buna. Organizaţiile ar trebui să creeze o cultură care să descurajeze ostracismul la locul de muncă prin instruirea administratorilor şi angajaţilor, penrtu a spori stima de sine şi pentru a încuraja tehnici de rezolvare a problemelor efective, dar şi pentru a promova dezvoltarea competenţelor politice.

O veste bună

Am primit pe mail un newsletter vizavi de o știre extraordinară. O redau mai jos (sursa o voi trece la final ca să nu se simtă lezați luptătorii luminii și ai dreptății):
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poliția animalelor urmează să fie înființată și în România!
Demersurile pentru înființarea structurii ce va funcționa la nivel național, județean și în București au fost demarate deja, anuntă Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM).
Decizia de a înființa Poliția Animalelor și Mediului și demararea demersurilor necesare sunt posibile în urma discuțiilor purtate cu conducerea USL și cu reprezentanți ai Guvernului, în baza protocolului de colaborare semnat la data de 21 decembrie 2011, anunță Agerpres.
De asemenea, odată cu celebrarea Animal Freedom Day - Ziua Internațională a Eliberarii Animalelor în data de 23 iulie, FPAM își propune să sensibilizeze publicul larg cu privire la bunăstarea animalelor, prin stoparea sacrificării acestora și a abuzului fața de ele.
"Anul acesta, pe 23, 24 și 25 iulie, oricine poate proteja animalele de pretutindeni, prin cel mai simplu mod: să nu consume niciun fel de produse animale. Manifestările legate de acest eveniment mondial demonstrează că animalele au același drept de a ocupa planeta ca orice om", se arată într-un comunicat emis de FPAM.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Dacă mă întrebați pe mine, am doar o mică temere: să nu care cumva să fie doar una din micile gogonele aruncate de USL în vederea atragerii votanților de partea lor... Așa cum au aruncat și ideea de refacere a sistemelor de irigații și multe altele...
Mă gândesc că pe de-o parte este un lucru bun înfiintarea Poliției Animalelor, însă pe cealaltă parte stau și eu drep și gandesc strâmb și mă întreb: alții au acest serviciu de foooaaarte mulți ani. Chiar ar trebui sa ne mândrim cu această așa-zisă împlinire sau ar trebui să pecăm capul în pământ de rușine?
Nu este de capacitatea mea sa judec oamenii, însa ideea că animalele au același drept ca oamenii să trăiască pe acest pământ este o idee tâmpită.
După umila mea părere, au drepturi mai mari ca noi. Păi... ia gandiți-vă: în ce măsură distrug animalele mediul înconjurător și în ce măsură îl distrug oamenii? Eee?
Păi vedeți? Păi da. Păi cum...
Până una-alta, să așteptăm minunea promisă de USL... însă tare îmi e că după alegerile de azi... dacă iese USL... vom ingenunchea ca pe vremuri turcii în fața lui Ștefanu...

Tommy

Pentru cine și-l mai amintește cât era când era mic: așa arată acum :)





În apărarea lui, trebuie să vă spun că nu e gras. E doar pufos :)))

Bună dimineața!


28 iul. 2012

Parcul Carol

Sătui de zăpuseala din casă, am decis să ieșim în parc.Și cel mai apropiat, în care nu mai fusesem de asta iarnă, era parcul Carol.
Mic, cochet, plin de copii. Mă leagă multe amintiri de locul ăsta. Când eram copil mă aducea mama destul de de să ma joc printre trandafirii înforiti si să ma dau pe tobogan pe marginea scărior :)
Pentru că m-a apucat nostalgia, m-am gândit că ar fi interesant să scriu câteva detalii despre acest colt de Rai.
Amenajarea parcului Carol a durat 6 ani și a fost ridicat pe Dealul Filaretului unde se întindeau odată viile Bucureștiului. Construcția lui a început în 1900 și a fost inaugurat în 1906 sub conducerea lui Carol I. Forma parcului a fost proiectata de peisagistul francez Eduard Redont iar de organizarea lui s-a ocupat academicianul Constantin I. Istrati, fost primar al Bucureștiului. Inaugurarea parcului a fost integrată în expoziția jubilară “Carol I - 40 de ani de domnie și România - 25 de ani de regat”, eveniment la care regele Carol a invitat mai marii Europei și în cadrul căruia s-a prezentat și parcul Libertății, fosta denumire a parcului Carol. Suprafața inițiala a parcului a fost de 36 de hectare, apoi a fost amenajat un lac cu o suprafață de 2 hectare ce traversează pe dedesupt Aleea Centrală (nucleul parcului), gândită în stil geometric. Inițial parcul conținea pavilioane expoziționale și clădiri anexate acestora, ulterior arhitecții Ștefan Burcuș împreună cu Victor Ștefănescu au construit un castel de apă denumit ‘Turnul lui Vlad Țepes’, inspirați după designul original al cetății de la Poenari.
După cutremurul de la 1940 a fost construită o cascadă cu ajutorul planurilor arhitecților Petculescu și Schindl, cascadă strajuită de 3 sculpturi cioplite de Filip Marin, Dimitrie Paciurea și Karl Storck. Mai târziu, sculpturile au fost mutate de la poziționarea inițială, mai aproape de Aleea Centrală. Azi le găsim sub denumirea de “Frumoasa Adormită” și cei 2 “Giganți” care veghează unul în fața celuilalt, monitorizând parcă vizitatorii parcului. Tot în interiorul parcului au fost construite Arenele Romane, pentru a sărbători "18 secole de romanitate pe pământul Daciei". Inițial, Arenele Romane, cu o capacitate de aprox. 5000 de locuri, găzduiau evenimente culturale și sportive, iar azi complexul oferă evenimente de toate tipurile (de la expoziții culturale la petreceri și concerte).
Impozantul “Mausoleu” după care se identifică acest parc, a fost ridicat după planurile arhitecților Horia Maicu și Nicolae Cucu. Monumentul, închinat în cinstea memoriei eroului necunoscut, a fost inaugurat în 1963 și a fost intitulat în perioada comunismului “Monumentul eroilor luptei pentru libertatea poporului și a patriei, pentru socialism”. Dupa 1991 aici au fost aduse osemintele ostașilor martiri din al doilea război mondial, transportate de la Mauzoleul din Mărășești. Printre obiectivele turistice ale acestui parc se mai regăsesc: Fântâna Cantacuzino (realizată în stil neoclasic), Muzeul Național Tehnic “Dimitrie Leonida”, fântâna Zodiac și Institutul Astronomic al Academiei Romane.
Carol este inclus în “Lista monumentelor istorice din 2004”, iar începând cu 2009, în urma unui proiect al capitalei, au fost aduse păsări în jurul lacului, care, împreuna cu peisajele naturale dăruite de vegetație oferă parcului Carol un caracter peisagistic plăcut, devenind unul dintre principalele locuri de promenadă al bucureștenilor.
 
 

Citat

Am tot văzut la cineva, pus la status pe Yahoo, un citat care mi-a plăcut tare mult:
"Dacă mă cobor la mintea ta dau de petrol!"
Haios, nu? :)


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More