12 oct. 2010

Dovlecei pane

Iti trebuie:
  •   2 dovlecei mijlocii
  •   2 oua
  •   4 linguri faina
  •   300 ml ulei pentru prajit
  •   sare
Pregatesti:
 Alegi dovlecei proaspeti si tineri, care sa nu aiba seminte. ii cureti de coaja, ii tai in rondele groase de 5 mm si ii presari cu sare. Bati ouale cu putina sare si 2 linguri faina. Lasi aluatul sa se odihneasca, intr-o farfurie intinsa, presari faina ramasa.
 Dupa 10 minute, scurgi zeama lasata de dovlecei si ii treci, pe rand, mai intai prin faina, apoi prin aluat. Incingi uleiul intr-o tigaie mare, in care sa-ti incapa cat mai multi dovlecei, scutind astfel timp. ii prajesti in ulei, la foc mijlociu, avand grija sa-i intorci pe ambele parti, cand s-au rumenit.
 Ii scoti intr-un vas in care ai asezat servetele absorbante si ii servesti calzi sau reci, dupa preferinta. Mie imi place sa ii servesc cu saramura de usturoi.

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More