6 oct. 2010

Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulamaua este un delicios fel de mancare, ieftin si usor de preparat. Pentru ea aveti nevoie de cateva linguri de faina, ulei, sare, cateva ciuperci si carne de pui [eu am folosit si pulpe, si aripioare, si organe].
Se spala ciupercile, se curata si se pun la fiert intr-o oala. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.
Dupa ce au fiert, se scot din zeama si se lasa la racit. Apoi se toaca.
Se incing 2-3 linguri de ulei intr-o cratita si se presara faina mestecand incontinuu ca sa nu faca cocoloase. Se adauga cate un polonic de zeama ba din cea in care au fiert ciupercile, ba din cea a puiului. Se procedeaza astfel pana ajungeti la cantitatea de mancare dorita. Adaugati sarea impreuna cu ciupercile si puiul. Mestecati si mai lasati cateva minute pe foc.
Mancarea este gata! O puteti servi cu mamaliguta [ii da un gust aparte :) ]

* Pofta buna!

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More