3 dec. 2010

Salata de boeuf

Ingrediente:
  • cartofi
  • morcovi
  • ciuperci (eu am pus o conserva)
  • oua
  • masline
  • ulei
  • lamaie
  • sare
  • mustar
  • piept de pui
  • gogosari murati
  • castraveti murati
Mod de preparare:
Se fieb legumele (cartofii si morcovii), pieptul de pui si ouale. Intre timp se toaca patratele gogosarii si castravetii. Cand s-au racit legumele fierte, ouale si pieptul de pui se curata si se toaca si ele.
Se pun toate intr-un bol (ceva mai mare ca sa aiba loc si sa le mai si puteti mesteca). Recapitulam ingredientele pe care trebuie sa le aveti in castron pana acum: cartofi, morcovi, piept de pui, oua, masline, gogosari si castraveti murati.
Intr-un alt castron se face maioneza in felul urmator: puneti un galbenus de ou fiert si unul de ou crud. Amestecati-le apoi adaugati 1-2 lingurite de mustar fin. Se bat toate pana se omogenizeaza apoi se toarna ulei putin cate putin. Atentie! Amestecati incontinuu si intr-un singur sens altfel riscati sa se taie maioneza (si v-as spune si cum sa o dregeti daca patiti asta, dar habar n-am ca nu mi s-a intamplat niciodata :D). Buun. Asa cum spuneam, turnati ulei putin cate putin si amestecati. Dupa ce ajungeti la cantitatea de maioneza dorita, adaugati sare si zeama de la o jumatate de lamaie. Mai amestecati cateva minute si gata (dregeti cu sare si lamaie dupa gust).
Adaugati maioneza astfel obtinuta peste ingredientele tocate in bolul mare si amestecati usor ca sa nu le zdrobiti. Ar fi de preferat sa va mai ramana un pic de maioneza pentru ornat.
La capitolul ornare...fiecare este pe cont propriu. Mie imi place sa incerc mereu modele noi. Aveti mai jos si  poze cu modelul incercat acum :)
Pofta buna!

p.s: nu este greu de facut; dureaza ceva mai mult, e drept, dar merita :P

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More